Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az alkoholról és az alkoholizmusról hírek, cikkek képes leírás: Indulás - Vital [2. oldal]
részletek »

Az alkoholról és az alkoholizmusról hírek, cikkek: Indulás - Vital [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: alkoholizmus.tlap.hu » Az alkoholról és az alkoholizmusról hírek, cikkek
Keresés
Találatok száma - 29 db
Indulás a lejtő tetejéről - alkoholizmus

Indulás a lejtő tetejéről - alkoholizmus

Szimpatikus fiatalember hangja a telefonban. Szívesen beszél sikertörténetéről. Szeretne minél többeknek segíteni vallomásával. Az alkoholizmus halálos betegség, de meg lehet menekülni. Igaz, nincs sok választási lehetőség; kevés elvonókúra mondható sikeresnek.

Itt és most - Néhány gondolat az alkoholról

Itt és most - Néhány gondolat az alkoholról

Magyarországon sajnos nem új keletű az alkoholizmus, honnan volna különben a köszöntés: "Pálinkás jó reggelt!". Az iszákosság jelenlegi formájában az 1950-es, 60-as években a szocialista iparosítással párhuzamosan vált általánossá. Az 50-es évek nagy építkezésein csaknem társadalmi norma lett. Az egy főre jutó évi tiszta szeszben számított alkoholfogyasztás a 80-as évek óta, illetve a legtragikusabb 12 liter/fős fogyasztás óta 1997-re 10,1 literre csökkent. A májzsugorban meghaltak számat sajnos nem erősíti meg ezt a tendenciát, számuk tovább nőtt. A májzsugorban meghaltak számából becsülhető az alkoholisták száma. Magyarországon napjainkban több mint 1 millióra becsülik a nagy mennyiségű alkoholt fogyasztók számát.

Krónikus alkoholisták

Krónikus alkoholisták

Magyarországon a krónikus alkoholizmus népbetegség, közel egymillióan szenvednek benne. A férfiak 20%-a állitja, hogy nagyivó. Az alkohol rendszeres fogyasztása károsithatja a szellemi tevékenységet. Az USÁ-ban a kóros elbutulások, a demenciák 10%-ban az alkohol fogyasztás az oki tényező. Több elmélet született arra vonatkozóan, hogy milyen neuropszichiátriai tüneteket okoz a krónikus alkoholizmus.

Másnaposság

Másnaposság

Immáron tudományosan bizonyított tény, hogy a Bourbon rosszabb másnaposságot okoz, mint a vodka. Erről számolnak be legalábbis amerikai kutatók, miután 95 önkéntessel végeztek kísérleteket. Számos szakmában azonban attól függ a biztonság, hogy a foglalkoztatottak milyen sokáig képesek kitartóan figyelni feladataikra. Ezt a figyelem pedig még akkor sem az igazi, amikor az alkohol már elhagyta a szervezetet.

Mi a másnaposság oka?

Mi a másnaposság oka?

A baj akkor kezdődik, amikor kezd leesni a vér alkoholszintje. - Egyes szakértők szerint a másnaposság afféle mini-elvonás - mondja Robert Swift pszichiáter professzor. Mivel az alkohol nyugtató hatású, a szervezet különféle neurokémiai anyagokat bocsát ki az agy serkentésére.

Mi okozza a másnaposságot?

Mi okozza a másnaposságot?

A megelőzéshez nem árt tudni, hogy az alkohol méreg. A másnaposság a szervezet gyógyulási folyamata az alkohol és bomlástermékei okozta mérgezés után. Egyéni eltérések is lehetnek a másnaposság tüneteinek érzékelésében. Érdekes, hogy a nagyivók ritkábban másnaposak, mint az alig vagy keveset ivók, nekik 70 százalékkal több az esélyük a macskajajra. A nők is jobban megérzik a másnaposságot, mint a férfiak, érzékenyebbek még a neurotikusok is.

Mi történik, ha alkoholt fogyasztunk?

Mi történik, ha alkoholt fogyasztunk?

Azt, hogy mennyi alkoholt tartalmaz a vérünk, a véralkoholszint értékével jellemezzük. A véralkoholszint növekszik, amikor a testünk gyorsabban vesz fel alkoholt, mint amilyen sebességgel fel tudja dolgozni.

Ne legyen rosszmájú

Ne legyen rosszmájú

Bár az alkohol és a 'zsírmáj' összefüggését az 1800-as évek közepén leírták (Addison), volt olyan kutató, aki még 1949-ben is azt állította, hogy - nincs több bizonyíték arra, hogy az alkoholnak a májra kifejtett toxikus hatása nagyobb lenne, mint pl. a cukorénak -. A májkárosodást az alkoholistáknál észlelt rossz tápláltsági állapottal magyarázták.

Részeg videók

Részeg videók

Néhány videó. Kérdés, melyik oldalon jobb állni? Röhöghetünk a monitor előtt, vagy rajtunk nevethetnek a kamera mögött. Mindenki nyugodtan döntse el, melyik szerepet szeretné magáénak érezni. Mindenesetre kihagyhatatlan pillanatok...

Hirdetés
Szeszes italok

Szeszes italok

Az etanol színtelen folyadék, könnyebb mint a víz, jellegzetes illatú. A gyümölcsben levő cukor erjedésével kapható az élesztő gombák segítségével. Ezen a módon kapnak minden alkoholtartalmú italt amely emberi felhasználásra van szánva. Az alkoholtartalmú italok mérgező hatása a bennük levő alkohol mennyiségétől származik. Ezen kívül jelentéktelen mennyiségű egyéb összetevőt is tartalmaznak, amelyek a természetes szeszes italnak különleges illatot, ízt, színt és kinézést adnak. A mesterséges alkoholtartalmú italokhoz ezeket az összetevőket szándékosan adják hozzá.

Szondák

Szondák

Minden NoXalc digitális alkoholszonda közös jellemzője, hogy a véralkoholszint meghatározása a kilélegzett levegőben található alkohol mennyiségének mérésével történik. A pontosság mellett a megbízhatóság, a formatervezés és a kis méretek miatt népszerűek ezek az egészség- és balesetvédelmi eszközök. A közel 20 éves fejlesztési és gyártási tapasztalat minden modellben megjelenik.

Vital az alkoholizmusról

Vital az alkoholizmusról

Szinte minden társadalomban fogyasztanak alkoholt, melyet elsősorban gabonafélék, gyümölcsök, zöldségek lepárlásával állítanak elő. Az erjesztett ital alkoholtartalma desztilláció révén tovább fokozható...

Tuti menü