Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fiatalok és az alkoholizmus képes leírás - Alkoholizmus.tlap.hu
részletek »

Fiatalok és az alkoholizmus - Alkoholizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alkoholizmus.tlap.hu » Fiatalok és az alkoholizmus
Keresés
Találatok száma - 7 db
A fiatalok alkoholfogyasztása

A fiatalok alkoholfogyasztása

Miközben a felnőtt lakosság körében a jelek szerint normalizálódik az alkoholfogyasztás Nagy Britanniában, a szigetországban és Németországban is szabályos ivászatverseny folyik a fiatalok között. A -sportverseny- egészen a teljes eszméletvesztésig folyik.

Az alkohol - sejtméreg!

Az alkohol - sejtméreg!

Az Egészségügyi Világszervezet (Who) tapasztalatai szerint az alkoholgyártó cégek, amelyek színes reklámjaikkal ivásra buzdítják a fiatalokat, veszélybe sodorják ezt a korosztályt. Szükséges tehát megnehezíteni a fiatalkorúak alkoholvásárlását, és visszaszorítani az alkoholreklámokat. Európában a 15 és 29 év közötti férfiak körében bekövetkezett halálesetek egynegyede az alkoholra vezethető vissza. Szembetűnő, hogy az alkoholfogyasztók társadalmának radikális fiatalodása következtében egyre több a halálos kimenetelű közlekedési baleset, az öngyilkosság, valamint megnőtt a fiatalkorú bűnözők és a kábítószer-élvezők száma is.

Az alkoholfogyasztás veszélyei

Az alkoholfogyasztás veszélyei

Alkohol? Mindenkinek a féktelen partik, a nagy bulik, a sör és egyéb röviditalok jutnak eszébe elsőre. Addig nincs is gond, amíg csak egyszer-egyszer élsz vele. A nagyobb gond akkor kezdődik, amikor már nem bírsz nélküle létezni. Ekkor már függőség fog kialakulni, ami semmilyen szempontból nem vezet jóra.

Az ifjúság és az alkohol

Az ifjúság és az alkohol

Minden ötödik általános iskolás túl van már az első részegségén, és mire leérettségiznek, már minden második fiatal legalább egyszer berúgott. A tinik is veszélyben vannak: az elmúlt tíz évben 12,5 százalékkal nőtt a tiltott szereket fogyasztó tizenhat éves fiatalok száma. A tizenévesek körében szinte már mindennapossá vált az alkoholfogyasztás, ami főleg iskola után zajlik, valamint a hétvégi szórakozásokhoz köthető, és gyakran nyugtatók, altatók beszedésével párosul - derült ki egy kaposvári felmérésből.

Fiatalok és az alkohol

Fiatalok és az alkohol

Pörgés, buli, hétvége. De vajon mindenkinek ugyan azt jelenti a szórakozás? A tivornyázók zöme még fiatalkorú. A bulizás pedig néha katasztrófába torkollik. Napjainkban a fiatalság már 12-14 éves korban megismerkedik az alkohollal. A szórakozóhelyek többségét nem a 18 év feletti korosztály uralja.

Sör után, vodka előtt

Sör után, vodka előtt

Tagadhatjuk, szépíthetjük is a valóságot, de végső soron el kell ismernünk, hogy az alkohol mindennapjaink része, és a felnövekvő nemzedék ugyanúgy segítségül hívja, mint az idősebb. Talán mások az okok, amiért iszunk, de a szeszfogyasztás mindenki számára veszélyt jelent.

Züllött ifjúság? - alkoholizmus

Züllött ifjúság? - alkoholizmus

Egyre elterjedtebb a serdülőkorú fiatalok körében a dohányzás, valamint az alkohol-és kábítószerfogyasztás. Különösen a lányoknál szembetűnő a változás: míg 20 éve a 11-17 év közötti lányok csekély hányadára volt jellemző a szerfogyasztás, mára 'utolérték' a fiúkat - derül ki az Ántsz Országos Gyermekegészségügyi Intézet kutatásából.

Tuti menü