Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alkoholizmus linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Alkoholizmus - Az alkoholisták [2. oldal]
részletek »

Alkoholizmus képes leírás: Alkoholizmus - Az alkoholisták [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: alkoholizmus.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Alkoholizmus - Kislexikon

Alkoholizmus - Kislexikon

az alkoholmérgezésnek krónikus alakja, mely leginkább középkorú és rossz életviszonyok közt élő embereknél, a szeszes italok túlságos és folytonos élvezete következtében jő létre. Az A. nem hagyja épen az organizmusnak egyetlen részét sem; kezdődik a gyomor és belek hurutjával, mely jellemző reggeli hányással jár; majd a máj zsírosodik el, véredénytágulatok (rezes orr), az agybeli edények elmeszesedése következik be mely utóbbi gyakran gutaütéshez is vezet.

Alkoholizmus - Wikipédia

Alkoholizmus - Wikipédia

Míg az alkohol fogyasztása szükséges az alkoholizmus kialakulásához, nem jelzi előre az alkoholizmus kialakulását. Az alkoholizmus kialakulásához szükséges mennyiség és gyakoriság mindenkinél különbözik. Továbbá, bár az alkoholizmussal járó biológiai mechanizmusok még nem teljesen ismertek, több rizikófaktort azonosítottak már, köztük a társadalmi környezetet, érzelmi egészséget és genetikai hajlamosságot.

Alkoholizmus hatása a női agyra

Alkoholizmus hatása a női agyra

A nők esetében gyorsabban, kevesebb idő alatt alakul ki az alkoholizmus, hamarabb válnak függővé, mint a férfiak. Ezzel együtt az agy károsodása is nagyobb mértékű ugyanakkora idő alatt, illetve a női agy előbb károsodik visszafordíthatatlanul, mint a férfiak agya.

Alkoholizmus kezelése

Alkoholizmus kezelése

Az alkoholisták gyógyítása akkor a legsikeresebb, ha pszichoterápiás kezeléssel az alkohol hátterében meghúzódó lelki problémákat is feldolgozzák, de ugyanakkor jelen van egy társ is, aki segít teljes életet élni. Az elvonókúrák során - mivel az alkoholbetegek többsége vitaminhiányban szenved ezért Különböző vitaminok szedése javasolt.

Alkoholizmus teszt

Alkoholizmus teszt

Alkoholizmuson a rendszeres (napi) és/vagy nagymennyiségben történő alkoholfogyasztást értjük. Eszerint két formája van. Az első a függőség, ami mindennapos, és egyre nagyobb mennyiségű alkoholizálást jelent, és jellemző a napközbeni ivászat is. Nem feltétlen jár részegséggel! A tesztet a John Hopkins Egyetem orvosai fejlesztették ki, annak meghatározására, hogy kitöltőjük alkoholizmusban szenved-e.

Alkoholpszichológia

Alkoholpszichológia

16-és 30 év közötti testek alkoholmámorban úszva vonaglanak egy monoton ütemre - a nemek rég eltűntek, lány mászik lányra, fiú fiúra, néhol pedig ligthos gruppencsoportok alakulnak, akik félreérthetetlenül dörgölődznek egymáshoz.

Alkoholszondák

Alkoholszondák

Minden NoXalc digitális alkoholszonda közös jellemzője, hogy a véralkoholszint meghatározása a kilélegzett levegőben található alkoholgőz mennyiségének mérésével történik. A pontosság mellett a megbízhatóság, az egyszerű kezelés és az elegáns formák miatt népszerűek ezek az egészség- és balesetvédelmi eszközök A több évtizedes fejlesztési és gyártási tapasztalat minden modellben megjelenik.*

AlkoholSzondaSHOP

AlkoholSzondaSHOP

AlkoholSzondaSHOP a digitális alkoholszondák lelőhelye! Ezen az oldalon digitális alkoholszondákról találhat leírásokat és képeket. 2 típusú van AS-001 digitális alkohol szonda és AS-002 digitális alkohol szonda. Ezek az alkohol szondák meg is rendelhetőek a weboldalon keresztül. Ha bármilyen kérdése van keressen bizalommal

Anonim Alkoholista szervezet

Anonim Alkoholista szervezet

Bill, az alkoholista olyan módszert talált a leszokásra, ami neki bevált. Ma kétmillió tagja van világszerte az Anonim Alkoholista szervezetnek, Magyarországon négyezer. Az országos találkozón jártunk hétvégén Kaposváron a módszert kutatni, és kiderült, hogy a mise és a szex is más józanon, és hogy ez a módszer háromszoros esélyt ad arra, hogy az elvonókúra után öt évvel is józanok maradhassunk.

Hirdetés
Anonim Alkoholisták

Anonim Alkoholisták

Az Anonim Alkoholisták olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és reményüket azért, hogy megoldhassák közös problémájukat és segíthessenek másoknak felépülni az alkoholizmusból.

Az alkohol - sejtméreg!

Az alkohol - sejtméreg!

Az Egészségügyi Világszervezet (Who) tapasztalatai szerint az alkoholgyártó cégek, amelyek színes reklámjaikkal ivásra buzdítják a fiatalokat, veszélybe sodorják ezt a korosztályt. Szükséges tehát megnehezíteni a fiatalkorúak alkoholvásárlását, és visszaszorítani az alkoholreklámokat. Európában a 15 és 29 év közötti férfiak körében bekövetkezett halálesetek egynegyede az alkoholra vezethető vissza. Szembetűnő, hogy az alkoholfogyasztók társadalmának radikális fiatalodása következtében egyre több a halálos kimenetelű közlekedési baleset, az öngyilkosság, valamint megnőtt a fiatalkorú bűnözők és a kábítószer-élvezők száma is.

Az alkohol és a dohányzás

Az alkohol és a dohányzás

A vizsgálat igazolta, hogy az alkoholról való leszokás alatt a dohányosoknál és a nem dohányosoknál is javult a szellemi képesség - a nem dohányzók ugyanakkor nagyobb fejlődést mutattak a tesztek többsége szerint. Az összefüggés a zavaró tényezőként ható kor és iskolázottság figyelembevételével is megmaradt.

Az alkohol és a dolgozó nők

Az alkohol és a dolgozó nők

A magasabb beosztásban dolgozó nők, mintegy 14 százalékának, míg az alcsonyabb beosztásúak 4 százalékának vannak problémái az alkoholla,l derült ki az Ucl kutatásából. A férfiak estében ennek a kutatásnak az eredménye -fügetlenül a hierarchiában elfoglalt helyüktől- 10 százalékra jött ki.

Az alkohol hatásairól

Az alkohol hatásairól

Hogy a világ első számú vodkafogyasztó nemzeteként az oroszok tudnak ezt-azt az alkoholról, eddig is gondoltuk. De hogy tele vannak tévhitekkel a témát illetően, az már sokkal meglepőbb. Pedig éppen orosz kutatók álltak elő a minap egy új felméréssel, amelyben hat alapvető, alkohollal kapcsolatos tévhitre akarják felhívni a figyelmét.

Az alkoholfogyasztás veszélyei

Az alkoholfogyasztás veszélyei

Alkohol? Mindenkinek a féktelen partik, a nagy bulik, a sör és egyéb röviditalok jutnak eszébe elsőre. Addig nincs is gond, amíg csak egyszer-egyszer élsz vele. A nagyobb gond akkor kezdődik, amikor már nem bírsz nélküle létezni. Ekkor már függőség fog kialakulni, ami semmilyen szempontból nem vezet jóra.

Az alkoholista gén

Az alkoholista gén

A Virginia Egyetem legújabb kutatási adatai segíthetnek megmagyarázni, miért súlyosabbak egyes emberek alkoholfüggőségi problémái a többi betegénél. Az Uva kutatásai szerint az Alc6A4 szerotonin-szállító gén igen nagy szerepet játszik az alkoholfüggőségben szenvedők ivási szokásainak meghatározásában.

Az alkoholisták öt típusa

Az alkoholisták öt típusa

A kutatást végző Howard Moss, az Niaaa (az Usa alkoholizmussal foglalkozó nemzeti intézete) egyik vezetője szerint meglepő volt a fiatalok ilyen magas aránya az alkoholisták körében. A Drug and Alcohol Dependence folyóiratban Moss és kollégái bemutatták az alkoholisták öt típusát. -Abban bízunk, hogy ha valaki úgy érzi, hogy problémái vannak, felkeresi orvosát vagy egy specialistát - mondta Moss.

Tuti menü