Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alkoholizmus linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Az alkoholizmus - Itt [3. oldal]
részletek »

Alkoholizmus képes leírás: Az alkoholizmus - Itt [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: alkoholizmus.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Az alkoholizmus ortopédiai vonatkozásai

Az alkoholizmus ortopédiai vonatkozásai

A túlzott alkoholfogyasztás közismerten súlyos károsodásokat okoz szervezetünkben. A Konzílium 2.0 e havi jelentkezésében, ezekről a hatásokról, következményeikről szeretnénk bővebben írni. Természetesen a Menta blogja a mozgásszervi elváltozásokra helyezi a fő hangsúlyt. Rögtön az elején két csoportra is bontanám a kérdéskört. Az egyik az akut etiles intoxicatio ( értsd ezalatt: alapos részegség), a másik a huzamosabb időn keresztül tartó, rendszeres, jelentős mennyiségű alkoholos ital fogyasztása ( krónikus alkoholizmus). Egyes vélemények szerint napi 1-2 üveg sör rendszeres elfogyasztása már kimeríti az alkoholizmus fogalmát, de a diagnózis kimondásához multidisciplináris ( legfőképpen belgyógyászat, pszichiátria) vizsgálatok is szükségesek.

Az alkoholizmusról általában

Az alkoholizmusról általában

Míg az alkohol fogyasztása szükséges az alkoholizmus kialakulásához, nem jelzi előre az alkoholizmus kialakulását. Az alkoholizmus kialakulásához szükséges mennyiség és gyakoriság mindenkinél különbözik.

Az alkoholkultúráról

Az alkoholkultúráról

Világviszonylatban (ahol feljegyzik) az italozók egyharmada fiatal, 18-24 éves, és míg régen a kocsma, és az otthoni töltögetés is kizárólag a férfiak kiváltsága volt, ma egyre több nő nyúl pohárért. Az alkohol élvezete nem rossz szokás - jelenség, ami volt, van és lesz. Tehetünk bármit, ez már mélyen a köztudatban van, és csak rövidlátó elmék állíthatják azt, hogy végleges, fekete-fehér megoldás bármikor is előállhat ezen a téren. De mindenekelőtt hadd szemléltessem ezt egy keményen számszerűsíthető, elsőre ugyan csak látszólagosan szigorú bizonyítékkal, de ahogy majd később látni fogjuk, eléggé jellemzővel és kifejezővel.

Az alkoholról részletesen

Az alkoholról részletesen

Röviden és találóan az öl, butít és nyomorba dönt jelzőkkel lehet a leginkább körülírni a következményeit, melynek kialakulásával sokan foglalkoztak és foglalkoznak ma is.Általánosságban megegyeznek a vitázók abban, hogy az alkohol fogyasztással az ember hiányérzetét szeretné pótolni, egy eszköznek tekinti az italt, amely kiszabadítja a jelenlegi hangulatából.

Az ifjúság és az alkohol

Az ifjúság és az alkohol

Minden ötödik általános iskolás túl van már az első részegségén, és mire leérettségiznek, már minden második fiatal legalább egyszer berúgott. A tinik is veszélyben vannak: az elmúlt tíz évben 12,5 százalékkal nőtt a tiltott szereket fogyasztó tizenhat éves fiatalok száma. A tizenévesek körében szinte már mindennapossá vált az alkoholfogyasztás, ami főleg iskola után zajlik, valamint a hétvégi szórakozásokhoz köthető, és gyakran nyugtatók, altatók beszedésével párosul - derült ki egy kaposvári felmérésből.

Delírium tremens

Delírium tremens

Az alkoholizmusból nem lehet meggyógyulni, csak leszokni, leállni, minél tovább megállni hogy ne igyál,s ha lehet, többé sosem, egy kortyot sem egy konyakos meggyet sem! Ezt sajnos a gyógyszerek, a kis és nagycsoportos foglalkozások sem oldják meg. Főleg olyannak mint én voltam, aki "csak " azért ivott , hogy a depressziós tüneteit csökkentse.

Digitális alkoholszondák

Digitális alkoholszondák

A kulturált alkoholfogyasztáshoz hozzátartozik a mértékletesség is, aminek a betartásában sokat segíthetnek a különféle alkoholszondák, alkoholtesztek. Oldalunkon ezen készülékek széles választéka található a legegyszerűbb, igen kedvező árú belépő szintű készülékektől egészen a megbízható üzemanyagcellás hatósági kategóriás készülékekig. A kínálatunkban szereplő alkoholszondák egy része az Amerikai Közlekedési Minisztérium minősítésével is rendelkezik. Könnyebb betartani a szabályokat, ha van pontos visszajelzésünk.

Egészség könyvek az Antik Várban

Egészség könyvek az Antik Várban

Az alkoholizmus hátterében sokszor egészségi, életmódi, párkapcsolati problémák húzódnak meg. Bár ezek pontos feltérképezése minden esetben szakember feladata, a valódi és nyilvánvaló okok a laikus közeli hozzátartozók szemében szinte ordítanak. Ezen problémák megoldásával foglalkozó könyveket találhat az Antik Vár Online Könyvesboltban, ahol jellemzően használt, antikvár könyvek között lehet válogatni.

Elbutulás, alkoholos demencia

Elbutulás, alkoholos demencia

Az alkohol közvetlenül és közvetve, azonnal gátolja az agyműködést, de közvetve is, miután a máj lebontása nem képes lépést tartani a bevitt mennyiséggel. Számtalan vicc szól az alkohol butító hatásáról, ami azonban a valóságban korántsem olyan derűs. Az idegrendszeri károsodás, egy nagyon meghatározott agyi terület zavara miatt a rövidtávú megjegyző emlékezet sérül. Tipikusan iszákos-betegség ez a Korsakoff-szindrómaként ismert betegség, különösen alultáplált, B-vitamin hiányos alkoholistáknál. Az idegkárosodás már az ideggondozó feladatkörébe tartozik, B1-vitamin adagolása szükséges, a kezelés elmaradása miatt a kór végzetes lehet. Az általános alkoholos elbutulás nem fordítható vissza, de megállítható.

Hirdetés
Emlőrák

Emlőrák

Köztudott dolog, hogy a terhesség alatt szedett káros anyagok jelentősen növelik a magzat károsodásának esélyét, s gyakran vezetnek születési rendellenességekhez. Ám a káros hatás később, a tinédzser korban is jelentkezhet az utódoknál - állítják a Lombardi Cancer Center (Georgetown University, Usa) kutatói.

Erőszakossá tesz az alkoholizmus

Erőszakossá tesz az alkoholizmus

Az alkohol sokszorosára növeli az erőszakra való hajlamot - állapította meg egy svéd kutatás. Ez nem feltétlenül újdonság, ám azt is megállapították, hogy a tudatmódosító szerek mezőnyében az alkohol kiemelkedően magasabban emeli meg az esetleges erőszak lehetőségét, mint egyéb szerek.

Ezt a pohárkát...

Ezt a pohárkát...

Amikor már az életébe annyira beletartozik a pia, hogy befolyásolja azt. Erről beszélhetünk már akkor is, ha valaki csak naponta két sört iszik meg. Egész nap egy kortyot sem iszik, de tudja, hogy ha hazaér, már nem kell vezetnie, és ott van a söröcske, amit kiszisszenthet, aztán a másodikat is, utána már alhat. Nem veri meg az asszonyt, nem üvölt a gyerekkel, csak egyszerűen a részévé válik a napjainak az alkohol...

Fiatalok és az alkohol

Fiatalok és az alkohol

Pörgés, buli, hétvége. De vajon mindenkinek ugyan azt jelenti a szórakozás? A tivornyázók zöme még fiatalkorú. A bulizás pedig néha katasztrófába torkollik. Napjainkban a fiatalság már 12-14 éves korban megismerkedik az alkohollal. A szórakozóhelyek többségét nem a 18 év feletti korosztály uralja.

Hatása a nők szervezetére

Hatása a nők szervezetére

A nők az alkohol káros hatása miatt fizikailag gyorsabban tönkremennek mint a férfiak. Csak 12 év szükséges hogy annál a nőnél aki naponta 5 pohárka erős italt iszik májcirrhosis lépjen fel. A férfinak átlagban 20 évet kell innia, minden nap 6-8 erős italt hogy lebetegedjen a cirrhosisban. Ezért ne gondolja, hogy csak azért mert nem érzi magát az alkohollal megmérgezve, ez nem befolyásolja a testét. Jelentkezik a bőr károsodása (az arcbőr durvábbá válik), a karikás szemek kifejezettebbé válnak, a ráncok pedig hangsúlyozottabbak.

Hormongyógyszeres

Hormongyógyszeres

A férfi és női terméketlenségre és a menstruációs zavarokra adott gyógyszerek hatékonyan kezelhetik az alkoholizmust az Ernest Gallo Klinika és Kutatóközpont munkatársai szerint. A tanulmány kimutatta, hogy az "alkoholista" rágcsálók a cabergoline nevű szerrel beoltva csökkentették alkoholfogyasztásukat és ritkábban is estek vissza.

Indulás a lejtő tetejéről - alkoholizmus

Indulás a lejtő tetejéről - alkoholizmus

Szimpatikus fiatalember hangja a telefonban. Szívesen beszél sikertörténetéről. Szeretne minél többeknek segíteni vallomásával. Az alkoholizmus halálos betegség, de meg lehet menekülni. Igaz, nincs sok választási lehetőség; kevés elvonókúra mondható sikeresnek.

Itt és most - Néhány gondolat az alkoholról

Itt és most - Néhány gondolat az alkoholról

Magyarországon sajnos nem új keletű az alkoholizmus, honnan volna különben a köszöntés: "Pálinkás jó reggelt!". Az iszákosság jelenlegi formájában az 1950-es, 60-as években a szocialista iparosítással párhuzamosan vált általánossá. Az 50-es évek nagy építkezésein csaknem társadalmi norma lett. Az egy főre jutó évi tiszta szeszben számított alkoholfogyasztás a 80-as évek óta, illetve a legtragikusabb 12 liter/fős fogyasztás óta 1997-re 10,1 literre csökkent. A májzsugorban meghaltak számat sajnos nem erősíti meg ezt a tendenciát, számuk tovább nőtt. A májzsugorban meghaltak számából becsülhető az alkoholisták száma. Magyarországon napjainkban több mint 1 millióra becsülik a nagy mennyiségű alkoholt fogyasztók számát.

Tuti menü