Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alkoholizmus linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Józanság - Nutrilab [4. oldal]
részletek »

Alkoholizmus képes leírás: Józanság - Nutrilab [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: alkoholizmus.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Józanság

Józanság

A szenvedélybetegség nemcsak a betegeket, hanem az egész családjukat érintő probléma. A betegeknek azonban gyakran több évre is szükségük van ahhoz, hogy felismerjék, milyen negatív hatással van a betegség önmagukra és a környezetükre, így általában csak hosszú évek múltán látják be, hogy szakember segítségére van szükségük. Ezzel szemben a szülők, a gyermekek, a házastársak és a rokonok, valamint a barátok és a munkatársak már jóval korábban fel szokták ismerni a tényt, hogy szerettük, illetve ismerősük kezelésre szorul, ugyanakkor csak ritkán sikerül meggyorsítaniuk a kezelés szükségességének egyéni felismeréséhez vezető folyamatot, bármennyire segítő szándékkal fordulnak is a beteg felé. Ez azonban nem jelenti azt, hogy tehetetlenül végig kellene nézniük, hogyan pusztítja el magát a szerettük vagy a barátjuk.

Krónikus alkoholisták

Krónikus alkoholisták

Magyarországon a krónikus alkoholizmus népbetegség, közel egymillióan szenvednek benne. A férfiak 20%-a állitja, hogy nagyivó. Az alkohol rendszeres fogyasztása károsithatja a szellemi tevékenységet. Az USÁ-ban a kóros elbutulások, a demenciák 10%-ban az alkohol fogyasztás az oki tényező. Több elmélet született arra vonatkozóan, hogy milyen neuropszichiátriai tüneteket okoz a krónikus alkoholizmus.

Magas vérnyomás, hypertonia

Magas vérnyomás, hypertonia

Az alkohol emeli a vérnyomást. Hosszútávon pedig elősegíti mindazon betegségek - többek között szívinfarktus, agyvérzés - kialakulását, amelyeknek a magas vérnyomás rizikófaktora. A vérnyomáscsökkentő gyógyszerek felírása nagyon fontos tehát, de az alkoholizálás abbahagyása után, ha más oka nem volt, lehet, hogy teljesen rendeződik a vérnyomás, és abba kell hagyni a gyógyszerszedést.

Máriatövis táplálékkiegészítők

Máriatövis táplálékkiegészítők

Akár mérgezések, akár alkoholizmus vagy vírusos fertőzések következtében károsodott a máj, ennek a hazánkban is termesztett gyógynövénynek az alkalmazásával csodákat tehetünk. Hatóanyagainak köszönhetően támogatja a májfunkciók megfelelő működését, regenerálja a májszöveteket és rendkívül hatékony méregtelenítő. A máriatövis az epére is jó hatással van és az emésztőrendszer egészségére is vigyáz. Erősíti az immunrendszert, a szív- és keringési problémák esetén is ajánlott. Gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti az ún. rossz koleszterin szintjét. Meddőség ellen is javasolt a máriatövis kúraszerű fogyasztása.

Másnaposság

Másnaposság

Immáron tudományosan bizonyított tény, hogy a Bourbon rosszabb másnaposságot okoz, mint a vodka. Erről számolnak be legalábbis amerikai kutatók, miután 95 önkéntessel végeztek kísérleteket. Számos szakmában azonban attól függ a biztonság, hogy a foglalkoztatottak milyen sokáig képesek kitartóan figyelni feladataikra. Ezt a figyelem pedig még akkor sem az igazi, amikor az alkohol már elhagyta a szervezetet.

Másnapossági mítoszok

Másnapossági mítoszok

A mítoszok a másnaposságról annyira változatosak és ábrándosak, minta létezne a koktél, ami ilyenek kitalálására ösztönöz. Cikkünkből megtudhatod, hogy alvás előtt tésztát enni, vagy hogy a fügekaktusz tabletta sem nevezhető hatásosnak, sokkal inkább felerősítik a másnaposság áldatlan hatásait. Most lerántjuk a lepleket a mítoszokról, olvass csak tovább!

Másnapossági tévhitek

Másnapossági tévhitek

Ebben a mítoszban két dolog sem stimmel. Az első dolog, hogy az alvás előtti evés (miközben határozottan illuminált állapotban vagy) nem segít semmit. Az ételnek már az ivászat előtt is a gyomrodban kell lennie. A második hiba, hogy ha bármilyen étel is segíthet az alkohol lebontásában, az a zsír. Szóval, ha az első martinid előtt elmész és eszel egy pizzát vagy steaket, akkor az segít kilábalni a másnaposságból. Alvás előtt pedig a legjobb dolog a víz, ami segít hidratálni a testedet.

Mi a másnaposság oka?

Mi a másnaposság oka?

A baj akkor kezdődik, amikor kezd leesni a vér alkoholszintje. - Egyes szakértők szerint a másnaposság afféle mini-elvonás - mondja Robert Swift pszichiáter professzor. Mivel az alkohol nyugtató hatású, a szervezet különféle neurokémiai anyagokat bocsát ki az agy serkentésére.

Mi okozza a másnaposságot?

Mi okozza a másnaposságot?

A megelőzéshez nem árt tudni, hogy az alkohol méreg. A másnaposság a szervezet gyógyulási folyamata az alkohol és bomlástermékei okozta mérgezés után. Egyéni eltérések is lehetnek a másnaposság tüneteinek érzékelésében. Érdekes, hogy a nagyivók ritkábban másnaposak, mint az alig vagy keveset ivók, nekik 70 százalékkal több az esélyük a macskajajra. A nők is jobban megérzik a másnaposságot, mint a férfiak, érzékenyebbek még a neurotikusok is.

Hirdetés
Mi történik, ha alkoholt fogyasztunk?

Mi történik, ha alkoholt fogyasztunk?

Azt, hogy mennyi alkoholt tartalmaz a vérünk, a véralkoholszint értékével jellemezzük. A véralkoholszint növekszik, amikor a testünk gyorsabban vesz fel alkoholt, mint amilyen sebességgel fel tudja dolgozni.

Miért veszélyes?

Miért veszélyes?

A túlzott alkoholfogyasztás, azaz minden olyan jellegű alkoholfogyasztás, mely gyors lerészegedéssel, avagy hosszú ideig tartó ittas állapottal jár, magában hordozza a súlyos szociális, pszichológiai és fizikai károsodás veszélyét, ezért kerülendő.

Moksa elixír - harmónia cseppjei

Moksa elixír - harmónia cseppjei

Az alkoholizmus egy tipikus megtestesülése annak, hogy az illető nem találja a helyét a világban. Nem érzi magát otthon benne, nem is lát benne olyan lehetőségetek, amikkel odatehetné, kifejezhetné magát. Egyszerűen hiányzik belőlünk valami, többnyire az egyensúly, a harmónia önmagunkkal, és az elfogadása annak, hogy a világ nem fog megváltozni. Mi azonban képesek vagyunk a változásra, főleg ha ebben segítséget is kapunk. Erre megfelelő a moksa elixír, ami csökkenti a bennünk rejlő stresszt, ezáltal tisztábban tudunk gondolkodni, a hétköznapi problémákat kicsit félretéve.

Narconon

Narconon

Az alkohol káros hatása méreg a szervezetre nézve. Kisebb mennyiségben élénkít, nagyobban nyugtat-lelassít, túl nagy mennyiségben pedig halált okoz. Az etil-alkoholt, melyeket az italokba használnak, gabona vagy gyümölcs erjesztésével állítják elő. Ez egy vegyi folyamat, melynek során az élesztőgombák bizonyos szerves anyagokat lebontva alkoholt hoznak létre. A szeszre teljesen igaz az, hogy egy legális drog. Mivel az alkohol káros hatása méregként éri a szervezetet, bevitele után ezt egyből észlelve az elkezdi lebontani. Ez a folyamat rengetek vitamin és ásványi anyag felhasználását eredményezi, amely anyagokból így a fogyasztás során nagy hiányok lépnek fel, csökkentve a normál működésre való képességet. Ebből kifolyólag a test egyre inkább rosszabb állapotba kerül.

Ne legyen rosszmájú

Ne legyen rosszmájú

Bár az alkohol és a 'zsírmáj' összefüggését az 1800-as évek közepén leírták (Addison), volt olyan kutató, aki még 1949-ben is azt állította, hogy - nincs több bizonyíték arra, hogy az alkoholnak a májra kifejtett toxikus hatása nagyobb lenne, mint pl. a cukorénak -. A májkárosodást az alkoholistáknál észlelt rossz tápláltsági állapottal magyarázták.

Néhány tévhit és tény a gyógyításról

Néhány tévhit és tény a gyógyításról

Sokszor az alkoholbeteg ismerősei és barátai a következő észrevételeket teszik elhatározása miatt: Tévedtél! Még nem jutottál odáig! Tudod-e, hogy azoktól az orvosságoktól meg lehet bolondulni? Utána betuszkolnak valami elmegyógyintézetbe... Miért nem hagytad abba egyedül? Sok beteg félve jön a gyógyításra, várva a gúnyt, lenézést, szidást, sértegetést, megalázást. A félelem néha nagyon erős. A jóindulatú és jólértesült kávéházi barátoktól figyelmeztetve vannak, hogy a szakorvos mellett a többi betegtől is kellemetlenség vár rájuk.

Néhány tévhit és tény az alkoholizmusról

Néhány tévhit és tény az alkoholizmusról

Csak az a személy alkoholista, aki nagy mennyiségű alkohol tartalmú italokat iszik és rendszeresen felönt a garatra. Az alkoholista minden nap iszik, mert nem tud alkohol nélkül élni. Csak az a személy alkoholista, aki sokat költ az italra és ezáltal saját magát és a családját pénzügyi nyomorba dönti. Az alkoholista elbukott ember, aki nem dolgozik, nincs családja, az ivásnak él, az italt pedig mások fizetik neki. Az alkoholista bűnös ember, megjelölt, ember a fenékről. Alkoholista csak az, aki ittasan részt vesz verekedésekben, akit letartóztatnak és megbüntetnek pénzbírsággal vagy börtönbüntetéssel.

Nutrilab-Liverprotect

Nutrilab-Liverprotect

Liverprotect-máriatövis kapszula az alkohol által elpusztított májsejtek kiváló és természetes regenerálója. Francia étrend-kiegészítő termék, 80%ban szilimarinra standardizát hatóanyag tartalommal. Speciális capsugel technológiai eljárással készült. Nutrilab egyéb termékei lásd a honlapon. Nutrilab az egsézséges élet szolgálatában.

Tuti menü