Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nők és az alkoholizmus képes leírás - Alkoholizmus.tlap.hu
részletek »

Nők és az alkoholizmus - Alkoholizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alkoholizmus.tlap.hu » Nők és az alkoholizmus
Keresés
Találatok száma - 7 db
A házisasszony alkoholizmusa

A házisasszony alkoholizmusa

A munkanélküli nő - háziasszony a nap folyamán kezd inni amíg a házi munkát végzi vagy várja az éjjelt hogy a család lefeküdjön aludni. Titkolja ezt a férjétől és a gyermekeitől. A nők alkoholizmusa viszonylag hosszú ideig rejtve marad. Ő elrejti az alkoholt, így a család tudomásul veszi, hogy valami történik vele, de nem tudja, mi. Ez addig tart, amíg az alkoholfogyasztás problémája nem válik nyilvánvalóvá. A családtagok, szembesülve az alkoholizmussal, gyakran nem tudják mit tegyenek. Néhányan az alkoholizmusra inkább mint erkölcsi-etikai problémára néznek nem pedig betegségre, ami további zavart okozhat a családi kapcsolatokban. Még magányosabbá válik a család és a barátok körében,

A magzatra gyakorolt hatása

A magzatra gyakorolt hatása

Sowell munkacsoportja 61 gyermek agyáról készített MRI-felvételt, közülük 21 volt terhesség alatt metamfetaminnak és alkoholnak kitéve, 13 nagy mennyiségű alkoholnak, míg 27 esetben semmilyen károsító ágens nem szerepelt. A vizsgálat számos méret- és alakváltozást mutatott ki, az élvezeti szertől függően: a metamfatemin okozta károsodás az alkoholéhoz hasonló, csak jóval intenzívebb. Az elváltozások funkcionális jelentőségét IQ-teszt segítségével erősítették meg.

Alkoholizmus hatása a női agyra

Alkoholizmus hatása a női agyra

A nők esetében gyorsabban, kevesebb idő alatt alakul ki az alkoholizmus, hamarabb válnak függővé, mint a férfiak. Ezzel együtt az agy károsodása is nagyobb mértékű ugyanakkora idő alatt, illetve a női agy előbb károsodik visszafordíthatatlanul, mint a férfiak agya.

Az alkohol és a dolgozó nők

Az alkohol és a dolgozó nők

A magasabb beosztásban dolgozó nők, mintegy 14 százalékának, míg az alcsonyabb beosztásúak 4 százalékának vannak problémái az alkoholla,l derült ki az Ucl kutatásából. A férfiak estében ennek a kutatásnak az eredménye -fügetlenül a hierarchiában elfoglalt helyüktől- 10 százalékra jött ki.

Az alkoholisták öt típusa

Az alkoholisták öt típusa

A kutatást végző Howard Moss, az Niaaa (az Usa alkoholizmussal foglalkozó nemzeti intézete) egyik vezetője szerint meglepő volt a fiatalok ilyen magas aránya az alkoholisták körében. A Drug and Alcohol Dependence folyóiratban Moss és kollégái bemutatták az alkoholisták öt típusát. -Abban bízunk, hogy ha valaki úgy érzi, hogy problémái vannak, felkeresi orvosát vagy egy specialistát - mondta Moss.

Hatása a nők szervezetére

Hatása a nők szervezetére

A nők az alkohol káros hatása miatt fizikailag gyorsabban tönkremennek mint a férfiak. Csak 12 év szükséges hogy annál a nőnél aki naponta 5 pohárka erős italt iszik májcirrhosis lépjen fel. A férfinak átlagban 20 évet kell innia, minden nap 6-8 erős italt hogy lebetegedjen a cirrhosisban. Ezért ne gondolja, hogy csak azért mert nem érzi magát az alkohollal megmérgezve, ez nem befolyásolja a testét. Jelentkezik a bőr károsodása (az arcbőr durvábbá válik), a karikás szemek kifejezettebbé válnak, a ráncok pedig hangsúlyozottabbak.

Részeges nők

Részeges nők

Az alkohol nagyon veszélyes, mert az eleinte csak a szórakozás részeként fogyasztott alkohol nagyobb mennyiségben fogyasztva, már öncélú, pusztító szenvedéllyé válhat. Pedig a közelmúltban készült vizsgálat adatai alapján a felnőtt népesség 85,2%-a alkalmanként vagy rendszeresen fogyaszt alkoholt. Az érintettek között rengeteg a nő!

Tuti menü