Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tévhitek az alkoholizmusról és az alkoholról képes leírás - Alkoholizmus.tlap.hu
részletek »

Tévhitek az alkoholizmusról és az alkoholról - Alkoholizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alkoholizmus.tlap.hu » Tévhitek az alkoholizmusról és az alkoholról
Keresés
Találatok száma - 7 db
12 tévhit a másnaposságról

12 tévhit a másnaposságról

Szinte mindenki lőtt már túl a célon, legalábbis ami az alkoholivást illeti - ha máskor nem is, de felelőtlen tinédzserkorában biztosan. Nem szégyen bevallani: lerészegedni, de legalábbis a szalonspiccnél többet inni sokszor nem nehéz, egyes italok csak úgy itatják magukat. Az ilyen helyzetek olykor mulatságosak, olykor tanulságosak, a másnap viszont leginkább csak emlékezetes és rémisztő.

Az alkohol hatásairól

Az alkohol hatásairól

Hogy a világ első számú vodkafogyasztó nemzeteként az oroszok tudnak ezt-azt az alkoholról, eddig is gondoltuk. De hogy tele vannak tévhitekkel a témát illetően, az már sokkal meglepőbb. Pedig éppen orosz kutatók álltak elő a minap egy új felméréssel, amelyben hat alapvető, alkohollal kapcsolatos tévhitre akarják felhívni a figyelmét.

Másnapossági mítoszok

Másnapossági mítoszok

A mítoszok a másnaposságról annyira változatosak és ábrándosak, minta létezne a koktél, ami ilyenek kitalálására ösztönöz. Cikkünkből megtudhatod, hogy alvás előtt tésztát enni, vagy hogy a fügekaktusz tabletta sem nevezhető hatásosnak, sokkal inkább felerősítik a másnaposság áldatlan hatásait. Most lerántjuk a lepleket a mítoszokról, olvass csak tovább!

Másnapossági tévhitek

Másnapossági tévhitek

Ebben a mítoszban két dolog sem stimmel. Az első dolog, hogy az alvás előtti evés (miközben határozottan illuminált állapotban vagy) nem segít semmit. Az ételnek már az ivászat előtt is a gyomrodban kell lennie. A második hiba, hogy ha bármilyen étel is segíthet az alkohol lebontásában, az a zsír. Szóval, ha az első martinid előtt elmész és eszel egy pizzát vagy steaket, akkor az segít kilábalni a másnaposságból. Alvás előtt pedig a legjobb dolog a víz, ami segít hidratálni a testedet.

Néhány tévhit és tény a gyógyításról

Néhány tévhit és tény a gyógyításról

Sokszor az alkoholbeteg ismerősei és barátai a következő észrevételeket teszik elhatározása miatt: Tévedtél! Még nem jutottál odáig! Tudod-e, hogy azoktól az orvosságoktól meg lehet bolondulni? Utána betuszkolnak valami elmegyógyintézetbe... Miért nem hagytad abba egyedül? Sok beteg félve jön a gyógyításra, várva a gúnyt, lenézést, szidást, sértegetést, megalázást. A félelem néha nagyon erős. A jóindulatú és jólértesült kávéházi barátoktól figyelmeztetve vannak, hogy a szakorvos mellett a többi betegtől is kellemetlenség vár rájuk.

Néhány tévhit és tény az alkoholizmusról

Néhány tévhit és tény az alkoholizmusról

Csak az a személy alkoholista, aki nagy mennyiségű alkohol tartalmú italokat iszik és rendszeresen felönt a garatra. Az alkoholista minden nap iszik, mert nem tud alkohol nélkül élni. Csak az a személy alkoholista, aki sokat költ az italra és ezáltal saját magát és a családját pénzügyi nyomorba dönti. Az alkoholista elbukott ember, aki nem dolgozik, nincs családja, az ivásnak él, az italt pedig mások fizetik neki. Az alkoholista bűnös ember, megjelölt, ember a fenékről. Alkoholista csak az, aki ittasan részt vesz verekedésekben, akit letartóztatnak és megbüntetnek pénzbírsággal vagy börtönbüntetéssel.

Véralkoholszint

Véralkoholszint

Hazánkban a zéró tolerancia bevezetése sokak körében nagy riadalmat keltett, ugyanis számtalan hiedelem kezdett keringeni a jogosítvánnyal rendelkező emberek körében.Bizonyára sokakban felmerült a kérdés: Miért nem ihatunk egy korty alkoholt sem, ha vezetni fogunk, hiszen egy pohár bor vagy sör nem árt meg senkinek.

Tuti menü